Igra!

gnomebrewscreenshot

Nakon ponešto vremena crtanja, snimanja i programiranja, došao je tren da konačno lansiram novi uradak pod nazivom: Gnome’s Homebrewing Adventure.

Što bi to točno bilo?
Napravio sam point&click avanturu (igru), u kojoj je cilj pomoći gnomu da u svojoj kuhinji skuha i flašira pivo. Za vas koji znate tematiku, kuha se BIAB metodom. Zašto baš ovaj tip igre – pa zato jer sam fan takvih igara iz prošlosti i jednostavno sam se morao u nekom trenu okušati u takvom projektu.
Dosta bitno: IGRA JE BESPLATNA.

Kako se igra?
Kontrole su jednostavne, upravljate mišem. Postoje tri vrste kursora, koji mijenjate desnim klikom miša ili scroll-kotačićem. “Oči” označavaju akciju “pogledaj”, “ruka” označava akciju uzmi/upotrijebi i “čizma” označava akciju “hodaj”.

Ako odete mišem na gornji dio ekrana, pojaviti će se panel u kojem se nalazi(osim ovih kursora, koje i tamo možete odabrati)  i škrinja. U škrinji su svi predmeti koje ste dosad pokupili. Njih možete koristiti na predmete u sobi ili međusobno.
To je to.

Tehnikalije…
Igra je napravljena koristeći Adventure Game Studio (AGS )framework/IDE. Za detalje posjetite njihovu stranicu. Dosta je zgodno za korištenje i besplatno je.
Slike su nacrtane u Inkscape.
Zvukovi su snimljeni koristeći jeftini mikrofon i mobitel, malo izrezani u Audacity. 🙂
Vrhunska MIDI muzika napravljena u Anvil Studio. 😀

Download…
Igru sam objavio na AGS stranicama, možete ju skinuti OVDJEIgra je u obliku Windows installera, trenutno nije dostupna na drugim platformama. Eventualno postoji mogućnost da ju portam za Linux, ali trenutno nemam to u planu.

S obzirom da skidate EXE file s weba, vjerojatno će vam se antivirusni program buniti na to, jer još nije globalno poznata datoteka. I to je u redu, pustite antivirusni program da vam sve poskenira i tek onda pokrenite. Nemojte skidati gluposti s interneta, čak ni kad vam Zao Gnom nudi.

I dakako, disclamer: Ne odgovaram za ikakvu štetu, izgubljene podatke, bačeno vrijeme, ljute prijatelje ili išta drugo što bi eventualno igranje ove igre moglo uzrokovati. Skidate i igrate igru na vlastitu odgovornost. 😉

Živjeli!