Što ima novo?

Posted on

sudac

Dakle, puno je pivskih zbivanja ovih dana. Na BEERanje u Rijeku nisam išao, to ćete morati čitati drugdje. 🙂
Krenulo je suđenje za Hrvatsko Homebrew Prvenstvo. 30-ak sudaca je ocijenilo prvih 80 piva. Kako je bilo lijepo vrijeme, mogli smo to raditi na svježem zraku u vrtu iza Magic Beer Room. Atmosfera je bila opuštena, nije bilo previše žurbe. Mene je zapalo suditi American Pale Ale, što mi i nije previše teško palo. 🙂 Probali smo 10 piva i dali im ocjene i feedback. Bilo je boljih i lošijih, ali prosjek je bio dosta dobar. Bravo za homebrewere! 🙂
Suđenje se nastavlja u srijedu i petak, i eventualno u subotu, ovisi o kasno pristiglim pivima itd.

Planirao sam na party Prvenstva donjeti dva kega za točenje, od kojih je jedan Slon Saison kojeg sam već spomenuo. Drugi keg, u kojem je Korov IPA nažalost neće na event. Zašto? Pivo nije ispalo dobro. 🙂 Mutno je (jako je mutno), arome hmelja su prikrivene i ne ističu se kako treba, sve u svemu, nije kako treba biti. Šteta, baš se mora loš batch dogoditi za ovaj event. No, kako god da bilo, s obzirom da prvi put sam kegiram pivo, nadam se da će Slon Saison biti u redu. Živi bili pa vidjeli.
A Korov IPA ću ponoviti nekad uskoro.

Ako mislite da možete odraditi party 6.6. u Remetincu i onda ste gotovi sa pivskim događajima, u krivu ste. 12.6.2015 (petak) Nova Runda organizira #BeerUPZG, u caffe baru Iks na zagrebačkoj Trešnjevci. Taman oko godinu dana nakon izlaska na tržište, predstavit će nam i povratnika BRALE-ta (American Brown Ale). Osim toga prijete se i nekakvom opakom mesinom i roštiljem.
Evo vam link:
http://novarunda.com/index.php/poslovanje/beerupzg/

Vidimo se i tamo!

Toliko zasad, puno vas pozdravlja vaš Zao Gnom!

Ostavite komentar.

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s