[Recenzija] Brewdog – Hardcore IPA

Posted on

hardcore_ipa_small

Pivovara: Brewdog
Pivo: Hardcore IPA

Izgled: Zagasito jantarne boje, potpuno bistro. Vidi se dosta karbonizacije. Svijetla, gotovo bijela pjena, zadržava se kroz pijenje.

Miris: Hmeljni high-kick. Borovina, nešto citrusa, malko travnato. Osjeti se slad, karamelne arome. Probija se aroma suhog voća. Vrlo blagi alkohol je tu negdje. Može se pretpostaviti da će ovo bit IPA sa stavom.

Okus: Brutalno. Tijelo je malo lakše, i dosta karbonizirano. Na prvi gutljaj kratko kreću sladni okusi, opet to suho voće. I onda… hmelj dođe, prebije te, ode po palicu, vrati se i prebije te opet. Alkohol se osjeti u aftertasteu, ali je maskiran gorčinom hmelja. Nije tako ni čudno za pivo od 9% alkohola. Ne bih nazvao da je ovo pivo balansirano, ali niti ne kaže za sebe da je. Ovo je iznimno gorka hmeljna bomba.

Mišljenje: Ovo pivo definitivno opravdava svoj naziv. Osobno mi je jedan od Brewdog favorita, jer je ekstremno i pomiče granice. Osim što je jako fino, a i kompleksnije od nekih Brewdoga (kao npr. Punk IPA ili 5am Saint), ovo pivo promiče posebnost i brewanje sa stavom. Preporučam ovo pivo, ali možda nije za one kojima je prosječna IPA “pregorka”.

Živjeli!

Ostavite komentar.

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s