[Recenzija] De Molen – Bommen & Granaten

Posted on Updated on

de_molen_bommen_granaten

Pivovara: De Molen
Pivo: Bommen & Granaten (Bordeaux barrel aged)
(bottled 19.12.2014)

Ovih dana se po Zagrebu viđaju De Molen piva. Pa ću stoga ovo sad napisati da vam malo vadim mast. Jer mislim da toga nema za nabaviti kod nas. 🙂
UPDATE: Ipak ima za kupiti u Zg. 🙂
Kupljeno u Amsterdamu tamo negdje u 3. mjesecu. Taman je prošla godina dana od flaširanja.

Izgled: Tamno smeđe, sa jako crvenim tonom na svjetlu. Malo hazy tj. mutno. Pjena je bež boje, ali nestaje jako brzo u potpunosti.

Miris: Osjete se voćni mirisi, pretežito višnja. Suho voće je isto tu. Jaki, jaki miris keksa i browniesa. Blago kiselkasti miris, ide uz dojam višnje. Čokoladni miris, čokoladni kolači. Vanilija. Osjeti se drvo od bačve. Alkohol je prisutan, ali ne smeta. Opija na sami miris. Otvara oči i ispunjava dušu. 😀

Okus: Pivo je dosta jakog tijela. Čak je pomalo ljepljivo na čaši. Karbonizacija se jedva osjeti na jeziku. Okus iznimno bogat. U početku kreće sa blago kiselkastim dojmom višnje, uz zaokruživanje okusa sladom i slatkoćom. Dalje ide u okus keksa, čokolade i kolača,  i dalje popraćen višnjom i suhim voćem. Blaga do srednja gorčina na kraju, koju u aftertasteu slijedi toplina od alkohola u grlu. Nakon gutljaja ostaju okusi keksa, dojam drva, žestice.

Mišljenje: Lo and behold, De Molen.
Zato ga volimo. Ovo pivo je jednostavno brutalno. Predviđeno za sporo pijuckanje sa svojih 15-ak% alkohola. Zahtijeva potpunu koncentraciju onoga tko ga pije. Nešto divno. 

Nije bez razloga zatvoreno voskom. 🙂
Živjeli! 🙂

Ostavite komentar.

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s